Hingst. Født: 2012

e) Særpefanten u) Ulmaren

Eier: Stall Grude Fanten

Oppdretter:  Martin Hove

Oppdatering 08.04.16: Fanten har vist fin fremgang i vinter og har senket seg en del fartsmessig. Fortsatt er det et stykke å gå, men det går rette veien. Igår var han på Momarken og gikk rutineløp. Han gikk 1.55, men ble ikke presset igår. Han utvikler seg fint kroppslig og har blitt litt av en bamse.

Oppdatering 31.12.15: Fanten ble kastrert i oktober. Han har hatt fin utvikling den siste tiden. Han trener sammen med to andre kaldblodser og er litt mer inspirert under treningen enn tidligere. Fortsatt er det langt fram, men det virker til å være på vei.

Grude Fanten

Oppdatering 16.06.15:

Fanten trener på og blir en flott hest å se på. Han er blitt ridd inn og er like snill under sal som med vogn. Her om dagen hadde vi barnehagen på besøk og da var Fanten sjåfør for alle 12 barna og noen av de voksne. Fanten er en trygg og stødig kar. Beiteslipp ved Svarttjernhullet er beregnet til 27 juni.

Oppdatering 04.05.15:

Fanten vokser seg til og blir en flott gutt. Travet flyter ålreit om dagen og teknikken sitter litt bedre, selv om farten fortsatt ikke er der. Han trener i bakken og på rettstrekka. I sommer skal han få gå i fjellet med andre hingster.

Grude Fanten

Oppdatering 12.02.15:

Fanten har kommet seg litt treningsmessig de siste par ukene. Teknikken stemmer litt bedre, selv om han mangler mye på farten. Vi føler likevel at det har skjedd en positiv forbedring og ting flyter litt bedre for han. Han trener med de andre treåringene i løypa to ganger i uka, da går han 5 runder a 1800 meter hvor han må jobbe i bakken. Vi kjører dog ikke fort. I tillegg går han i t-cart. Han er snill og trivelig selv om det er mye lyd i han: Han liker å fortelle damene om hvor han er... Han blir en pen hest og har lagt seg ut litt.

Oppdatering 10.01.15:

Fanten trener på, i bakken og i t-cart. Han trenger tid og styrke. Det er en flott hest, men han har ikke all verden til travteknikk enda. Sven Olav tror han kommer som fireåring.

Oppdatering 19.11.14:

Grude Fanten er igang igjen etter behandling og han trener OK, men mangler litt på fartsteknikken. Sven Olav skal prøve han i et rutineløp torsdag. 

Oppdatering 26.09.14:

Grude Fanten var denne uken til ny veterinærkontroll, han var mye bedre, men trengte en behandling til. Han får 14 dager fri til, før vi starter å trene igjen.

Oppdatering 09.09.14:

Fanten har vært på veterinærsjekk hos Rennesund på Momarken. Der fant man ut at han var øm i knærne foran og han ble behandlet. Nå venter 14 dager i ro, før det blir ny veterinærkontroll. 

Oppdatering 6 august 2014:

Det har ikke blitt noe beite på Fanten da han har måttet prioritere trening, han har dog fått gå litt på grønt sammen med de andre gutta som også trener. Igår var han på Momarken og gikk et banejobb, men Sven Olav var ikke helt fornøyd med han. Dette er en stor og grov krabat så det tar nok tid før kroppen hans setter seg.

 

Oppdatering 6 juni 2014:

Grude Fanten fungerer bedre og bedre. Han har til og med vært en tur på Momarken hvor Sven Olav var godt fornøyd med han. Han får et par turer til for å se om han kan klare et mønstringsløp før beite. Han vokser og blir en stor og grov, men flott gutt. 

Oppdatering 12 mai 2014:

Fanten har hatt det pent en periode hvor han har kun skrittet. Han har ikke fungert helt som han skal og har slitt med noe muskulært framme. Men roligere trening og behandling med osteopati og massasje av Gro Rosseland har gjort han bedre og han er nå tilbake i normal trening. Vi avventer intervaller en uke eller to får å gradvis trappe opp treningen igjen. 

Oppdatering 8 april 2014:

Grude Fanten er halt og har hatt det helt rolig et par dager, han har ingen sår eller hevelse ei heller er han varm i beinet. Vi mistenkte hovbyll, men har visitert han og ikke funnet noe. Det er mulig han har fått seg en strekk eller noe. Han blir gradvis bedre, så han får det rolig noen dager til før vi evt undersøker han noe mer.

Oppdatering 4 mars 2014:


Fanten trener på bra og Sven Olav er godt fornøyd med han om dagen. Han er klar for å øke til 9 km i treningsmengde. Han har et langt og litt svevende steg, vi får håpe at farten kommer med styrken etter hvert. 

Oppdatering 10.02.14:

Fanten trener greit 8 km i treningsmengde. Han har et langt steg og trenger nok en del krefter for å bære det. Han er snill og ukomplisert, en veldig trivelig herremann. 

 

 

Oppdatering 31.12.13:

Grude Fanten trener på greit 5 km i treningsmengde. Han er dog i vekst og går ikke så fint som han gjorde i høst. Han er veldig fornuftig og trivelig. Ellers trener han i løstreningsløypa samt i walkeren.

13.11.13:

Grude Fanten er en ukomplisert hest som gjør det han får beskjed om. Han trener 4 km på en meget bra måte og utvikler seg veldig bra. 

 

 

 

Grude Fanten

20.september: Grude Fanten