Hoppe. Født 2012

e) Norvelous Hanover (US) u) Futurity Yankee (SE) ue) Smokin Yankee (US)

Eier: Julie Ann Gjerstad og Jørn W. Ellefsen Oppdretter: Jørn Widar Ellefsen

 Oppdatering 25.05.16:
Majestic er igang med trening igjen etter å ha fått behandling for magesår. Hun har lagt på seg noen kilo og har blitt blank og fin igjen i pelsen. Det virker også som at humøret er tilbake.

Oppdatering 08.04.16: Majestic sliter med et eller annet vi ikke finner helt ut av. Hun er satt på magesårmedisin og noe for å hjelpe tarmen litt. Hun har lang og matt pels og legger heller ikke på seg som hun skal. Hun har fått 14 dager fri og får ro nå mens hun står på medisiner.

Oppdatering 31.12.15: Dette året har blitt amputert som følge av bruddet Majestic fikk i vår. Hun har hatt en god treningsperiode nå på senhøste og begynnelse av vinteren. Vi har begynt med litt hurtigkjøring for å senke henne noen sekunder. Hun er sterk og fin i trening her hjemme, men mangler mye på farten.

 

Oppdatering 16.06.15:

På mandag skal Majestic ta nytt bilde av lårbeinet for å se om sprekken har grodd som den skal. Hun har vært tålmodig og flink disse ukene på boks.

Oppdatering 01.05.15:
Majestic har vært ytterst uheldig og fått seg et spark gjennom luftegården ved siden av, denne har truffet henne på innsiden av kneet venstre bak. Hun har fått en lang sprekk i beinet og var ytterst nære et fatalt brudd som hadde satt en stopper for karrieren hennes. Nå får hun ikke belaste beinet sitt og må stå i ro på boks i 6 uker før vi tar nytt røntgen.

Oppdatering 23.03.15:

Majestic er tilbake i trening, hun er haltfri og selv om det er en liten hevelse under hasen, er hun uøm når vi klemmer der. Hun trener i bakken, men får innimellom noen intervaller på rettstrekka for avveksling. Hun utvikler seg fint, men er en stor hest med et langt og stort steg. Hun trenger nok mye styrke før farta kommer. Så sant hun ikke får mer problemer med hasen fremover vil hun være med til Momarken for rutineløp og banejobb utover våren.

 Oppdatering 22.02.15:
Majestic har fått en hevelse under hasen på høyre bak. Veterinæren trodde ikke det var harehas/spatt, men han var ikke helt sikker. Etter 4 uker med helt fri nå, har hevelsen ikke blitt borte og hun er litt varm og øm der fortsatt, så vi mistenker spatt og vil ta henne til ny undersøkelse.

Oppdatering 10.01.15:

Majestic virker veldig sterk her hjemme i trening. Hun orker flere runder i bakken enn de øvrige treåringene. På mandag var hun med på Momarken og gikk et hurtigarbeid. Hun fungerte greit, men hun mangler mye på farten. Trolig trenger Maajestic tid på å modnes, både mentalt og travmessig og vi har tenkt til å gi henne tid. Hun fortsetter treningen, i bakke og litt innimellom intervall på rettstrekka, evt hurtigarbeid.

 Oppdatering 14.12.14:

Majestic har hatt tannlegen på besøk og det viste seg at Majestic slet litt med både tannfelling og tannspisser. Godt å få orden på dette, for Majestic har blitt veldig fin i etterkant, etter at hun falt litt ut av form i november. Treningsmessig er hun sterk og tåler relativt store doser med trening.

 Oppdatering 19.11.14:

Majestic trener i bakken (løypa) to ganger i uken. Hun har også vært med til Momarken for rutineløp, hun kommer til å gå noen rutineløp utover vinteren for å få nettopp litt rutine. 

Oppdatering 13.10.14:

Majestic fikk gå tre uker på beite etter mønstringsløpene og hun ble satt i lett trening i uken som gikk. Nå starter vinterforberedelsene hvor det blir mye trening i den nye kuperte skogsløypa. 

Oppdatering 10.09.14:

Majestic har nå unnagjort sine to mønstringsløp på tidene 31,2 og 30,9. Hun hadde en galopp på startsiden i begge løpene, men gikk veldig fint etterpå. Hun får nå et par uker helt fri, før vi startet forberedelsene for vintertrening. 

 Oppdatering 12.02.14:


Majestic trener meget bra og legger mye mark under seg. Hun har mye motor og fremdriftsvilje og er snill og grei å kjøre. Ellers kan hun være litt bichy... Treningsmengden er 8 km. Hun blir ei stor og noe grovbygd hoppe.

Oppdatering 31.12.13: Majestic er ei storvokst hoppe med mye meninger, men hun legger mye mark under seg. Hun trener på bra 5 km, og går også vekselsvis i løstreningsløypa og i walkeren.

 

Oppdatering 18.11.13: Majestic er ei langbeint hoppe som er litt tråkk under trening. Hun trener dog på greit 4 km i treningsmengde. Hun går på utegang med to andre hopper og trives med det.