Endelig har sommervarmen inntatt Østfold og mange av hestene koser seg nå på beite. En god del har unnagjort mønstringsløpene sine og reist videre til trenerne sine, eierne eller har tatt beiteferie. Alle føllinger er nå ferdig og beholdningen ble 5 hopper og 2 hingster. Vi er også snart i mål med årets bedekninger. Ta en titt under avlshopper så ser dere hva som er fremtidens håp. På bildet ses Bråtnes Eyr som har fått sin førstefødte, en flott hingst etter Lome Elden.                                                                 

Nå er vi midt i påsken og været er alldeles nydelig, men vi mangler sårt litt nedbør. Vi trenger litt regn nå for å få det til å spire og gro. Vi har allerede måttet kjøre vanningsvogna på treningsbanen flere ganger. Det er ikke vanlig kost for oss i april. Nå håper vi virkelig på nedbør slik at gresset kan gro. 

Ellers er hestene svært fornøyde med alle soldagene og det er deilig å gå ute uten dekken synes de. Mange er våryre og i skikkelig form om dagen. Vi trener på både med 2-åringer og eldre og de aller fleste går veldig fint om dagen. Unghestene er nå igang med banejobb og det er alltid spennende. 

L`amour Bonanza

Våren har ankommet for fullt og det er nesten så vi ønsker oss regn nå slik at vi kan få bort noe av støvet. Vi har sol hver dag nå, litt vind men utrolig deilig er det. Og heldigvis kom finværet akkurat i tide til føllingene startet slik at det ble mulig å få de nyklekte ut. 

Først ut var Freia Bonanza som fikk et nydelig hoppeføll etter Nuncio, den førstefødte i Norge etter Tarzans stjernetraver. Hun skal hete Marabou Bonanza og ble født 23 mars. To dager etter satte bestevenninna Staro Kiss Of Fire igang og føllet mens jeg foret kraftfor til kvelden, et langbeint hoppeføll etter vår egen Sinou Madrik. Anneli eier dette føllet og skal hete Timetoshine Bonanza. 3 uker før forventet termin fikk Grid (bilde) et staselig hingsteføll etter Will Prinsen, Inge og Ingvild Tonholm er eiere. Dette er Grids første hingst siden Bråtnesfaks som er en svært kapabel traver. 

Grid

Da går vi vinteren i møte og vi har fått frost hit til oss. Så lenge det holder seg slik som nå, med tre minus om natta og et par plussgrader om dagen så er vi fornøyde. Da blir det ikke så klinete i hagene og vi klarer å holde banen fin. Snø tar vi selvsagt gjerne imot. Igår var Sven Olav på et møte i regi av bl.a Råde og Onsøy Travlag hvor han og oppdretter Edina Ydersbond, foringsekspert Jon Anders Nesset satt i et panel ledet av Even Elvenes. Temaet var føll til unghest. Et hyggelig tiltak. 

Alle åringene er i vogn og de fleste trener 5 km, noen er ikke så langt på stigen enda for de er ikke mentalt og fysisk klare enda og noen er lengre da de har trent hele sommeren. Hyggelige og fine invider er det i alle fall. De fleste som kun skulle til innkjøring har nå reist hjem til sine eiere og trenere, og da lander vi på ca 20 åringer som blir frem til våren og sommeren. Av eldre har vi nå tre starthester på gården, pluss en leieboer som er Emmet Bonanza. A.Priori, L`amour Bonanza og Bråtnes Idunn er stallens starthester. I tillegg er det to toåringer her samt Gunnar Gjerstads toårshoppe. Avlshoppene har økt i omfang og teller nå 8 stk, i tillegg har vi en oppstallet i Sverige. Oppdrett er veldig gøy og det er det Julie Ann brenner mest for. 5 hopper hadde vært et passende antall, men fristelsene blir store noen ganger og hopper som har kommet inn er det svært vanskelig å gi fra seg igjen... Men Odds And Ends er nå solgt til Stein Larsen. Hun hadde reabsorbert nå i høst og med to avkom på fem år så får noen andre nå prøve lykken med henne. 

Ellers trener vi på. Jenny Martine og Sven Olav er sjefstrenere for unghestene, Linn Marie og Martine er måkemafia og altmulig-damer, mens Gunnar G er både traktor og gravemaskinfører samt medtrener. Julie Ann trener de eldre samt litt diverse. Vi ønsker dere en fin førjulstid!

 

Vi er godt igang med innkjøring av årets 1-åringer. En flott gjeng er på plass og mange trivelige hester vi lærer å kjenne om dagen. Jenny Martine og Sven Olav samarbeider godt om småtassene. 

Linn er også så smått tilbake hos oss. Hun ble løpt ned av tre hester før sommeren og pådro seg tre brudd i den høyre foten. Sommeren gikk dermed med til å humpe rundt med gips og skinne. Fortsatt kan ikke beinet belastes for fullt. Martine er også på plass. Måkemafiaen som vi også kaller henne. 

På bildet ses Frk. Sjur som seiret i et 3 års løp for hopper på Bjerke igår. Kusk var Per Vetle Kals og trener er Øystein Tjomsland. Meget fortjent for en tålmodig eiergjeng i Team Sjur, vi gratulerer! På bildet er hun 1,5 år.